კომერციული მაცივრები შექმნილია კლიმატის გარკვეულ პირობებში მუშაობისთვის, რომლებიც შეფასებულია კლიმატის კლასების მიხედვით. ეს მიუთითებს მინიმალური და მაქსიმალური ტემპერატურის ზღვრებზე, რომლის ფარგლებშიც მაცივრებს შეუძლიათ გამართული ფუნქციონირება.
შენიშვნა: ეს აბრევიატურა ჩვეულებრივია, რადგან ისინი რეგულირდება საერთაშორისო სტანდარტებით (IEC პუნქტებით) სამაცივრო მოწყობილობისთვის და არ არის დამოკიდებული მწარმოებელზე ან მწარმოებელ ქვეყანაზე.
ყველა სამაცივრო მოწყობილობა არ არის შესაფერისი გარემოს ტემპერატურის ყველა დიაპაზონში. ძალიან ცოტა ადამიანი შეამოწმებს ან თუნდაც იცის კლიმატის კლასების მახასიათებლების შესახებ, მაგრამ ნამდვილად მნიშვნელოვანია, რომ ორჯერ იფიქროს შეძენამდე. აქ არის რამოდენიმე მიზეზი:
რჩევა: დროებით გამორთეთ მაცივარი, თუ ეს პირობები უფრო დიდხანს გაგრძელდება.
მართლაც, სხვადასხვა კლიმატის კლასის მაცივრებსა და საყინულეებს სხვადასხვა სპეციფიკაციებიც აქვთ. დაფიქრდით ამაზე: რა იქნება საჭირო, თუ შევეცდებით მაცივრის ადაპტირებას N- დან T კლასში? პირველ რიგში, ალბათ გვჭირდება უფრო სქელი იზოლაცია, რაც საშუალებას მისცემს მოწყობილობას უკეთ შეინარჩუნოს შინაგანი სიცივე. მეორეც, გამოიყენეთ გაგრილების უფრო დიდი სისტემა, მათ შორის უფრო მაღალი სიმძლავრის კომპრესორი და უფრო დიდი კონდენსატორი, რომელიც აღჭურვილია დამატებითი გულშემატკივრით, სითბოს გამოსხივების გასაზრდელად. ასევე, უფრო დიდი ამაორთქლებელი (ალბათ ფარფლის პირების ტიპი), რომ გაგრილების უკეთესი სიჩქარე ჰქონდეს. დაბოლოს, შეიძლება კვლავ დაგვჭირდეს Low-E მინის კარის განხილვა, თუ ტესტის მონაცემები არ არის საკმარისად კარგი. ყოველივე ზემოთქმული ცვლილებების შედეგად, ჩვენ გაცილებით მეტი ხარჯებით დავსვნით სწორი მაცივრების განახლებას კლიმატური კლასების შესაბამისად.
ინფორმაციას მარტივად ნახავთ რეიტინგის ეტიკეტზე და ინსტრუქციის სახელმძღვანელოში.