Blog :: მაცივარი კლიმატის კლასი SN N ST T - რას ნიშნავს? - ბლოგი - ON-SHOP.GE-ში!

უფასო მიწოდება 99 ლარის ზემოთ (თბილისი)

მაცივარი კლიმატის კლასი SN N ST T - რას ნიშნავს?

09/10/2020
მომხმარებელი ნინი | OnBlog | Blogger

რა არის კლიმატის კლასი?

კომერციული მაცივრები  შექმნილია კლიმატის გარკვეულ პირობებში მუშაობისთვის, რომლებიც შეფასებულია კლიმატის კლასების მიხედვით. ეს მიუთითებს მინიმალური და მაქსიმალური ტემპერატურის ზღვრებზე, რომლის ფარგლებშიც მაცივრებს შეუძლიათ გამართული ფუნქციონირება.

ყველა მაცივარი და საყინულე შეფასებულია 4 ძირითადი კლიმატური კლასით, როგორც ქვემოთ:

  1. SN  (სუბნორმალური) შესაფერისი ატმოსფერული ტემპერატურის დიაპაზონში 10 ° C ~ 32 ° C (50 ° F ~ 90 ° F)
  2.  (ნორმალური) შესაფერისი გარემოს ტემპერატურის დიაპაზონში 16 ° C ~ 32 ° C (61 ° F under 90 ° F)
  3. ST (სუბტროპიკული) შესაფერისი გარემოში ტემპერატურის დიაპაზონში 18 ° C ~ 38 ° C (64 ° F ~ 100 ° F)
  4.  (ტროპიკული) შესაფერისი გარემოს ტემპერატურის დიაპაზონში 18 ° C ~ 43 ° C (64 ° F ~ 109 ° F)

შენიშვნა: ეს აბრევიატურა ჩვეულებრივია, რადგან ისინი რეგულირდება საერთაშორისო სტანდარტებით (IEC პუნქტებით) სამაცივრო მოწყობილობისთვის და არ არის დამოკიდებული მწარმოებელზე ან მწარმოებელ ქვეყანაზე.

ზოგიერთი მაცივარი ან მაცივარი შემუშავებულია კომბინირებული კლიმატური კლასებით, რაც საშუალებას მისცემს მუშაობას უფრო ფართო ტემპერატურის დიაპაზონში, მაგალითად, ზოგიერთ გარე ადგილას ან სპეციალურ რეგიონში. Მაგალითად:

  1. N ~ ST  შესაფერისი ტემპერატურის პირობებში 16 ° C ~ 38 ° C (61 ° F ~ 100 ° F)
  2. SN ~ T  შესაფერისი ტემპერატურის პირობებში 10 ° C ~ 43 ° C (50 ° F ~ 109 ° F)

რატომ არის ასეთი მნიშვნელოვანი კლიმატის შესაბამისი კლასის მაცივრის არჩევა?

ყველა სამაცივრო მოწყობილობა არ არის შესაფერისი გარემოს ტემპერატურის ყველა დიაპაზონში. ძალიან ცოტა ადამიანი შეამოწმებს ან თუნდაც იცის კლიმატის კლასების მახასიათებლების შესახებ, მაგრამ ნამდვილად მნიშვნელოვანია, რომ ორჯერ იფიქროს შეძენამდე. აქ არის რამოდენიმე მიზეზი:

  1. თუ მაცივარი განაგრძობს მუშაობას კლიმატის პირობებში, რომელიც არ არის გამიზნული, ის გაცილებით მეტ ენერგიას მოიხმარს (მეტ გადასახადს), რომ მიაღწიოს საჭირო შიდა ტემპერატურას.
  2. მაცივრები არ აცივებს შიგნით არსებულ ნივთებს საკმარისად, რაც გამოიწვევს გადაჭარბებულ კონდენსაციას.
  3. კომპრესორში ზეთის სიბლანტე გაიზრდება, თუ ის მუშაობს 10 ° C (50 ° F) ტემპერატურაზე. სითხის დაკარგვასთან ერთად, კომპრესორი შეიძლება დაზიანდეს მარტივად.
  4. მაცივრების სიცოცხლე ნამდვილად მნიშვნელოვნად შემცირდება.

რჩევა: დროებით გამორთეთ მაცივარი, თუ ეს პირობები უფრო დიდხანს გაგრძელდება.

რამდენად განსხვავებულია მაცივრები, რომლებიც შექმნილია კლიმატის სხვადასხვა კლასებში?

მართლაც, სხვადასხვა კლიმატის კლასის მაცივრებსა და საყინულეებს სხვადასხვა სპეციფიკაციებიც აქვთ. დაფიქრდით ამაზე: რა იქნება საჭირო, თუ შევეცდებით მაცივრის ადაპტირებას N- დან T კლასში? პირველ რიგში, ალბათ გვჭირდება უფრო სქელი იზოლაცია, რაც საშუალებას მისცემს მოწყობილობას უკეთ შეინარჩუნოს შინაგანი სიცივე. მეორეც, გამოიყენეთ გაგრილების უფრო დიდი სისტემა, მათ შორის უფრო მაღალი სიმძლავრის კომპრესორი და უფრო დიდი კონდენსატორი, რომელიც აღჭურვილია დამატებითი გულშემატკივრით, სითბოს გამოსხივების გასაზრდელად. ასევე, უფრო დიდი ამაორთქლებელი (ალბათ ფარფლის პირების ტიპი), რომ გაგრილების უკეთესი სიჩქარე ჰქონდეს. დაბოლოს, შეიძლება კვლავ დაგვჭირდეს Low-E მინის კარის განხილვა, თუ ტესტის მონაცემები არ არის საკმარისად კარგი. ყოველივე ზემოთქმული ცვლილებების შედეგად, ჩვენ გაცილებით მეტი ხარჯებით დავსვნით სწორი მაცივრების განახლებას კლიმატური კლასების შესაბამისად.

სად შეგვიძლია ვნახოთ კლიმატის კლასის მითითება Procool პროდუქტებზე?

ინფორმაციას მარტივად ნახავთ რეიტინგის ეტიკეტზე და ინსტრუქციის სახელმძღვანელოში.

Blog - ბლოგი